Krachtige development teams

Offshore laten werken als onshore

Wij zijn... Extreem schaalbaar

Door onze offshore development teams in Europa, Afrika en Azië zijn wij extreem schaalbaar.Heb je een gebrek aan beschikbare en/of gekwalificeerde developers? We horen het vaak: de aanhoudende claim van een deel van de Agile community die blijft beweren dat een offshore development team nooit echt goed kan functioneren. Er zou altijd een transparantie en efficiëntieverlies zijn. We begrijpen deze claim uiteraard wel maar wij denken het tegendeel te kunnen bewijzen en weten uit ervaring dat een offshore development team heel effectief en transparant kan functioneren. Er zijn zeker extra uitdagingen die overwonnen moeten worden, maar daar hebben wij met jaren aan ervaring uitstekende oplossingen voor.

Offshore laten aanvoelen als onshore

De belangrijkste punten op een rij:

  • Een Tech Lead en een Delivery Manager elke dag over de vloer. Deze ervaren mensen werken nauw met je samen en integreren in jouw team en met jouw Product Owner. Daarbij hebben zij jarenlange ervaring met hún development teams in Europa en Azië dat ze van haver tot gort kennen.

  • Een dedicated team om de samenwerking te blijven perfectioneren (itereren). Weinig tot geen wisselingen binnen teams omdat er een nieuwe klant binnenkomt. Gewoon een team dat elke sprint meer kennis heeft van de Product Owner, jouw domein en de samenwerking.

  • Een Scrum coach die op managementniveau connect. De Scrum coach kijkt vanuit vogelperspectief naar een project. Het is iemand die meekijkt, coacht en een extra feedbackloop opent.

  • Een IT-director die op architectuur niveau connect. Net zoals de Scrum coach, bekijkt de IT-director een project én team vanuit vogelperspectief. Het is iemand die het project tech-governt, waarmee het team op technisch vlak op een hoger niveau kan sparren en die een feedbackloop opent.

Eerlijk is eerlijk, een (offshore) team developers opbouwen stelt je voor de nodige uitdagingen. Toch zijn deze uitdagingen met een goede aanpak te overwinnen. De basis leg je door developers aan te nemen die betrouwbaar en gekwalificeerd zijn. In onze (offshore) teams zitten zowel junior developers als medior en senior developers maar ook bieden wij tech leads en analisten.

Het gebrek aan beschikbare of gekwalificeerde developers kun je namelijk verhelpen door te werken met development teams op locatie, ook wel offshore teams genoemd. De development teams in Europa en Azie worden altijd ondersteund door een Scrum Master (delivery manager) en Tech Lead in Nederland. Zij zijn de spil tussen klant en ontwikkelaar en zorgen dat alles soepel verloopt.

“Wil je meer weten over hoe je krachtige development teams in kan zetten om een project succesvol te laten verlopen?”
Jeroen van Mierle Commercial Director
Direct naar:
Vind ons:
Neem contact met ons op:

rb2 Netherlands / Wilhelminalaan 1-C / 1441 EK Purmerend /

+31(0)299 200 800 / info@rb2.nl

Language
Nederlands