Kunststof en rubber op maat Voor iedere situatie een oplossing

EKI biedt b2b-klanten technische oplossingen in rubber en schuim die heel goed aansluiten bij hun specifieke behoeften. EKI verwerkt rubber en schuim tot gewenste vormen voor industrie, bouw en groothandels. Omdat zij als fabrikant de volledige productie in eigen beheer hebben, is EKI in staat om volledig maatwerk aan te bieden. Doordat EKI specialist is in dit vakgebied vinden hun producten de weg door heel Europa.

banner

Materialen configureren

In elk denkbare vorm

Tools & technieken

icon
Technologie
FRONTEND
Vue.js 2.6, Prismic CMS
BACKEND
.NET Core 3.1 / Node.js 12
PROGRAMMING LANGUAGES
C# 8.0, TypeScript 3.7
icon
Services
CI / CD
GitHub Actions
SERVERS & HOSTING
Microsoft Azure
icon
Tools & methodiek
TOOLS
GitHub Project Boards and Wiki
METHODOLOGY
GitHub Flow, required pull request review on Protected Branches Scrum

Onze uitdaging

EKI is ontzettend goed in het maken van maatwerk producten. Maar hoe vertaal je de wens van een b2b-klant, die vaak enorm uniek en specifiek is, naar een daadwerkelijke order? Hoe zorg je dat klanten direct hun gewenste product kunnen configureren en bestellen, zonder hulp van een medewerker? Samen met EKI is rb2 begonnen met het uitwerken van een productconfigurator. Een module waarin b2b-klanten elk denkbare dimensie van een product kunnen invoeren. Klaar met configureren? Dan kan het product gelijk besteld worden.

Het resultaat

rb2 heeft een productconfigurator ontwikkeld die aan de voorkant ontzettend makkelijk in gebruik is, terwijl er aan de achterzijde op een hoog tempo berekeningen worden gemaakt. Een reeks slimme algoritmes levert de gebruiker vrijwel direct een prijscalculatie. De oplossing is schaalbaar en herbruikbaar, voor bijvoorbeeld gebruik in de bouwmarkt of op de tablet van een sales-agent.

Onze werkwijze

Samen met EKI heeft rb2 een Product Backlog gedefineerd voor een eerste MVP. In een paar refinement sessies hebben we complexe calculaties op ons whiteboard getekend, om vervolgens te valideren met de stakeholders vanuit EKI. Na een eerste spike zijn we aan de slag gegaan. Sprint voor sprint, in nauw contact met de Product Owner van EKI. Door de feedbackloop zo kort te houden, konden we snel bijsturen om zo de ideale MVP samen te stellen. 

Omdat het hier onder de streep toch gaat om prijsberekeningen, is het (geautomatiseerd) testen van de applicatie enorm belangrijk. Dat is sowieso wel de rb2-standaard, maar hier nog net een tikkeltje belangrijker.

Wil je meer weten over deze case?

Vanzelfsprekend wordt er met een passend, uitgebreid team gewerkt aan dit project, maar wanneer je meer details wilt weten, moet je echt zijn bij:

Zhihui Zhang (GK)

Technical Lead

+31 (0)299 200800

photo
Of check hieronder andere cases of blogs die hiermee te maken hebben: