Inspelen op digitale trends en hierbij 'outside-the-box' denken

Rutger Bakker, CBDO

image
image
image
image
icon

In 2005 heb ik rb2 opgericht samen met Richard en Guoqi en in 2009 is Dennis erbij gekomen. Na jaren verschillende functies bekleed te hebben binnen het bedrijf, ben ik sinds 2018 actief als de ‘ondernemer van morgen’ (OVM). In plaats van “in” het bedrijf te werken, werk ik nu “aan” het bedrijf. Ik houd trends en ontwikkelingen op de markt nauwlettend in de gaten om nieuwe kansen te identificeren en hierop in te spelen. Hierbij beweeg ik me over alle afdelingen en bekijk ik rb2 vanuit “vogelperspectief”. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het uitbouwen van de huidige afzetmarkt en het aanboren van (eventuele) nieuwe afzetmarkten waaraan rb2 haar diensten levert. 

Ik houd ervan om creatief bezig te zijn en vooral om “outside-the-box” te denken. Creatief ben ik niet alleen op de werkvloer, maar ook thuis. Toen ik op 8-jarige leeftijd een gitaar kreeg was ik direct verkocht. En dat is nooit opgehouden: ik heb een dozijn aan gitaren en speel nog bijna elke dag. Maar mijn grootste liefde is natuurlijk mijn dochter Anna, waarmee ik in de Middenbeemster woon samen met mijn verloofde Kelly.    

Als medeoprichter ben ik enorm trots op rb2. We zijn ooit begonnen als klein Hollands bedrijf met een paar ontwikkelaars in China en doorgegroeid naar 4 kantoren over Nederland en Azië met 90+ rb2’ers. Het is een enthousiast team dat altijd klaarstaat voor een mooi project, maar ook zeker voor een borrel in onze bar. De combinatie van leuke uitjes en toffe projecten zorgt voor veel fun binnen rb2. En fun vinden wij enorm belangrijk want ‘happy employees make happy customers’.