rb2 is opgericht vanuit een hobby en de gedachte: "wij kunnen het beter"

Richard Birksteiner, CTO

image
image
image
image
icon

In 2005 heb ik rb2 opgericht samen met Rutger en Guoqi en in 2009 is Dennis erbij gekomen. Hoe het ooit begonnen is als een kleinschalig Hollands bedrijf met een paar developers in China, is het inmiddels uitgegroeid naar een enorm bedrijf met 4 (!) vestigingen over Nederland en Azië. Het team werd steeds groter (en hechter), zo ook de kantoren. En we groeien nog steeds: iets waar ik als medeoprichter natuurlijk enorm trots op ben.

Ik heb altijd al interesse gehad in digitale trends en ontwikkelingen. Die is ooit ontstaan op 8-jarige leeftijd achter mijn MSX homecomputer en is nooit meer weggegaan. Vanuit deze interesse ben ik de IT ingedoken en heb ik voor verschillende bedrijven gewerkt. rb2 is dan ook ooit begonnen vanuit een enorme hobby en de gedachte: wij kunnen het beter. Vanwege mijn liefde voor technische oplossingen, bekleed ik binnen ons bedrijf dan ook de functie CTO. Ik ben eindverantwoordelijk voor de technologie. En houd ervan met de handen in de modder te blijven. Wensen van klanten vertaal ik in technische oplossingen en ik coach de developmentteams waar nodig.

Naast hardwerkende collega's, houden wij ook van fun binnen rb2. Een leuke bar, gezellige uitjes en "diepgaande" gesprekken aan de lunchtafel zorgen voor een hecht team. Want ik geloof dat happy medewerkers zorgen voor happy klanten.

 

Mijn steentje aan bijgedragen

waar ik trots op ben

image

case

Eenvoudig vergelijken en kiezen

Dé Aziatische verzekeringuitdaging!

De naam 'GoBear' is ontstaan door de uitspraak 'Go bare or go home'.

Lees meer over de case van Gobear
image

blog

De kunstmatige intelligentie van Alibaba

Ooit stond het vooral bekend als kopie- en productieland. Tegenwoordig loopt China voorop...

Lees meer