In korte tijd een MVP neerzetten

door continue levering van software

banner
banner
icon

De technische partner vanaf het eerste idee

Klanten kloppen vaak aan bij rb2 voor de technische realisatie van platforms vanaf fase nul. Wij gaan van start met een project vanaf het idee in iemands hoofd, ook wel greenfield projecten genoemd. Samen met de klant bepalen wij welke koers wij gaan varen door middel van onder andere refinement sessies en technische deep dive sessies. Zo krijgt het idee steeds meer vorm en ontstaat er voldoende technische fundering om van start te gaan met de ontwikkeling.

rb2 heeft veel ervaring met de technische realisatie van greenfield e-commerce platforms, loyaliteitsplatforms en abonnementsmodellen, maar onze greenfield projecten kunnen simpelweg allerlei vormen aannemen. Zo hebben wij voor Meetingselect een online platform gerealiseerd voor het zoeken en boeken van vergaderruimtes dat vijf opeenvolgende jaren tot de top 50 snelst groeiende tech-bedrijven van Nederland behoorde. En voor GoBear realiseerden wij een meta-search oplossing voor het vergelijken van verzekeringen in de Aziatische markt dat in 2017 de prestigieuze 'Best Startup Award' van NTCC won en inmiddels is uitgerold in zeven landen met jaarlijks ruim 30 miljoen gebruikers.

Door onze uitgebreide ervaring met greenfield projecten weten wij de juiste vragen te stellen aan onze klanten om zo digitale vraagstukken te vertalen naar concrete technische oplossingen. Hierbij werken we in sprints waarin continu werkende software wordt opgeleverd, klaar om in gebruik te nemen. Daarbij maken onze teams gebruik van CI/CD tools, zoals Azure DevOps en Github Actions die het deployen van code sneller maken. Daarbij maken we gebruik van unit tests, integration tests en end-to-end tests om zeker te zijn van een stabiel platform. Zo kan er in rap tempo een MVP worden neergezet en helpen wij klanten te toetsen of de ontwikkelde functionaliteit aansluit bij de wensen van eindgebruikers in de realiteit. Verder zorgt het werken in sprints ervoor dat wij alleen dátgeen ontwikkelen wat er op een bepaald moment nodig is. Op deze manier kan de werkende software direct in gebruik worden genomen en is er snel resultaat zichtbaar.

Bij rb2 begrijpen wij dat een schaalbaar platform en development team bij een startup essentieel zijn. Vanwege ons grote development team zijn wij enorm schaalbaar en kunnen onze teams continu op- en afschalen. Zo ondersteunen we de weg van startup naar scale-up en bouwen we applicaties die het hart vormen van een bedrijf.

Van greenfield naar 100.000 gebruikers per dag

Ivonne Bojoh, CTO van GoBear vertelt hoe rb2 haar als technische partner geholpen heeft in de weg van greenfield naar dé Aziatische verzekeringsvergelijker, waar dagelijks ruim 100.000 consumenten gebruik van maken voor het maken van financiële beslissingen.

Een greep uit onze artikelen over greenfield projecten

image

Case

Dé Aziatische verzekeringsuitdaging!

De naam 'GoBear' is ontstaan door de uitspraak 'Go bare or go home'. Een grappige manier om te zeggen dat GoBear disruptief de financiële sector benadert door...

▸ Lees meer
image

Case

Overal ter wereld elkaar ontmoeten

Het online boeken van vergaderruimtes en het beheren van die boekingen is wat Meetingselect in 2007 introduceerde, met rb2. Nu is het een van de snelst groeiende...

▸ Lees meer

Wil je meer weten over greenfield projecten?

Ontdek hoe wij je daarmee kunnen helpen.

Wil je meer weten over hoe wij greenfield projecten vormgeven? Neem dan contact op met:

photo

Richard Birksteiner

Richard Birksteiner | CTO

+31 (0)299 200800

Richard Birksteiner

Richard Birksteiner | CTO

+31 (0)299 200800

Of check één van onze greenfield cases: