Optimaal genieten van een giftcard Eenvoudig online een cadeau kopen

Blackhawk Network (voorheen Didix) heeft een flink repertoire aan giftcards; de Restaurantcadeaukaart, BioscoopCadeau, maar ook het Engelse RestaurantChoice of het Duitste RestaurantGeschenk. Elk merk heeft zijn eigen website, waar klanten de giftcards kunnen kopen via de e-commerce check-out. Ontvangers van de kaarten kunnen online het saldo checken en verzilveren. Het door rb2 ontwikkelde systeem staat gelukkig klaar om het flinke aantal transacties (inkomend en uitgaand) veilig en rap te verwerken.

banner

Een stabiele service

Via meer dan 15 websites

Tools & technieken

icon
Technologie
FRONTEND
KoobooCMS, restful api
BACKEND
.NET 4.5, Azure SQL, Redis, Virto Commerce
PROGRAMMING LANGUAGES
C#, JavaScript
icon
Services
CI / CD
Teamcity CI
SERVERS & HOSTING
Microsoft Azure
icon
Tools & methodiek
QUALITY ASSURANCE
Selenium NightWatch
TOOLS
Atlassian Suite, Browser Stack, ELK Elastic Stack
METHODOLOGY
Scrum, Kanban

Onze uitdaging

Met name rondom de feestdagen zijn de websites van Blackhawk Network overladen. Half Europa koopt giftcards, de andere helft ontvangt ze en wil vliegensvlug online opzoeken hoeveel de Sint of Kerstman cadeau heeft gedaan. Samen met Blackhawk Network heeft rb2 een systeem opgezet dat gericht is op performance en ontzettend goede logging. Dit is onder andere mogelijk door het gebruik van de Elastic Stack (Elastic Search, Kibana, etc.).

Onze aanpak

Blackhawk Network had behoefte aan veel functionaliteiten die je niet kant-en-klaar vindt in de meeste e-commerce systemen. Met de inzet van ons Scrum team hebben we een zogeheten bankapplicatie gebouwd voor het beheren en uitgeven van giftcards. Daarnaast is er ook een flinke Merchant-module, waarin alle locaties staan waar kaarten kunnen worden verzilverd. Deze systemen voegden we samen in een supersnelle API die alle giftcard-websites van Blackhawk Network van content voorziet.

Wil je meer weten over deze case?

Vanzelfsprekend wordt er met een passend, uitgebreid team gewerkt aan dit project, maar wanneer je meer details wilt weten, moet je echt zijn bij:

Zhangpeng Chen

Technical Lead

+31 (0)299 200800

photo
Of check hieronder andere cases of blogs waar hij een prominente rol in heeft gehad: