FreeBees sparen voor korting op leuke cadeaus

Ben je in het bezit van een FreeBees-kaart? Dan spaar je bij iedere tankbeurt in een BP tankstation FreeBees: punten die je kunt inwisselen voor leuke cadeaus. Via FreeBeesShop.nl kun je je punten inwisselen voor een dagje relaxen in een wellnessresort of voor korting op een weekendje weg. FreeBeesShop vroeg Digital Content Company om het platform te ontwikkelen, rb2 was daarbinnen verantwoordelijk voor de techniek.

banner

Online FreeBees inwisselen

Snel en betrouwbaar

Tools & technieken

icon
Technologie
FRONTEND
Vue, Nuxt
BACKEND
.NET core, Virto Commerce, Azure SQL, C#
PROGRAMMING LANGUAGES
C#, JavaScript
icon
Services
CI / CD
Docker, Azure DevOps
SERVERS & HOSTING
Microsoft Azure
icon
Tools & methodiek
TOOLS
JIRA/ Confluence
METHODOLOGY
Scrum

Onze uitdaging

Het platform van FreeBeesShop.nl bestond al langer en was inmiddels verouderd. Aan ons de taak om het platform te vernieuwen. Hiervoor hebben wij niet alleen gezorgd voor de technische realisatie van de backend, maar ook voor een nieuwe frontend met een UX- en UI-redesign.

Voor ons lag de uitdaging in het koppelen van het FreeBeesShop.nl-platform met de API’s van FreeBees en Digital Content Company (DCC). DCC is een universele stekker waarbij het gehele aanbod van tientallen partners met honderden digitale producten kan worden ontsloten. Daarnaast zijn er meerdere verzilverpartners bij FreeBees aangesloten, waar klanten hun FreeBees kunnen inwisselen. De functionaliteiten, zoals het huidig puntensaldo, moeten daarom volledig betrouwbaar en accuraat zijn zodat er niet te veel of te weinig punten kunnen worden ingewisseld.

Het resultaat

Inmiddels maken veel FreeBees-kaarthouders gebruik van FreeBeesShop.nl voor het inwisselen van hun punten. In de eerste maanden waren er al ruim 1500 orders per maand voor leuke digitale producten zoals cadeaukaarten, Staatsloten en bioscoopvouchers. De webshop maakt snel een connectie met de verschillende API’s, waardoor klanten in no-time inzicht hebben in hun puntensaldo en punten kunnen inwisselen.

Voor het beheren van product(informatie) gebruiken we een combinatie van open source e-commerceplatform Virto Commerce en DCC. De producten van FreeBeesShop.nl staan in een eigen Virto Commerce omgeving. Op het moment dat een gebruiker een bestelling plaatst, wordt de order API van DCC aangeroepen en wordt de order voldaan via DCC. Verder is er gebruikgemaakt van headless CMS Squidex voor de front-end.

FreeBeesShop.nl is als online webshop een mooie toevoeging binnen het bestaande rijtje inwisselpartners van FreeBees. Momenteel kun je alleen digitale producten bestellen via de webshop, maar op korte termijn zal het platform uitbreiden met een ordermodule voor het bestellen van fysieke producten.

Onze aanpak

rb2 heeft gezorgd voor de volledige technische ontwikkeling van het FreeBeesShop.nl-platform. Voor de ontwikkeling van het platform is gebruikgemaakt van Virto Commerce, een open source e-commerceplatform waarin we eenvoudig modules kunnen bijbouwen of aanpassen en dat tevens heel schaalbaar is. Zo kunnen continue fluctuaties in de gebruikersaantallen worden opgevangen. Volgens de Agile werkwijze heeft ons Scrumteam continu werkende stukjes software opgeleverd. Momenteel bevindt het Scrumteam zich in de ‘maintainance mode’: er worden nieuwe features ontwikkeld en tegelijkertijd worden bestaande koppelingen geüpdatet.

Wil je meer weten over deze case?

Vanzelfsprekend wordt er met een passend, uitgebreid team gewerkt aan dit project, maar wanneer je meer details wilt weten, moet je echt zijn bij:

Mark van der Ploeg
Delivery Manager
+31 (0)299 200800

photo
Of check hieronder andere cases of blogs waar hij een prominente rol in heeft gehad: