Een vernieuwing van de website Personalisatie en volop marketingmogelijkheden

Bruna heeft rb2 gevraagd te helpen bij het uitwerken van het UX- en visual design en de implementatie van het CMS Sitecore en Mercury e-commerce. Hiervoor is een Scrum team samengesteld uit medewerkers van Shared Stories Group en rb2. 

Naast vervanging van de winkelautomatisering, werd in de loop van 2018 ook met de vernieuwing van de uit 2014 stammende Bruna website gestart. 

banner

De klantexperience verbeteren

Door inzet Sitecore Experience Platform

Tools & technieken

icon
Technologie
FRONTEND
ReactJS
BACKEND
.NET Framework 4.7, .NET Core, Azure SQL Database, Azure Redis, Solr
PROGRAMMING LANGUAGES
C#, JavaScript
icon
Services
CI / CD
Azure DevOps
SERVERS & HOSTING
Microsoft Azure
icon
Tools & methodiek
QUALITY ASSURANCE
Selenium NightWatch
TOOLS
Sitecore CMS, Sitecore Commerce, Atlassian Suite, NightWatch & Cucumber & Docker for E2E test
METHODOLOGY
Scaled scrum

Onze uitdaging

Na een uitgebreide pakketselectie heeft Bruna in juni 2018 besloten om de nieuwe website te gaan ontwikkelen op basis van het gebruiksvriendelijke CMS Sitecore Experience Platform (XP) in combinatie met de e-commerce oplossing Sitecore Experience Commerce (XC). De omnichannel-, vele personalisatie- en marketingmogelijkheden die Sitecore biedt, worden snel uitgerold door gebruik te maken van Mercury e-commerce front-end. 

Naast de implementatie van Sitecore, vinden we een uitdaging in het gebruiken van Mercury e-commerce. Deze ‘versneller’ bestaat uit kant-en-klare front-end componenten, die we voor Bruna aanpassen en uitbreiden. Om de wensen van Bruna te inventariseren en af te stemmen op Mercury, de mogelijkheden van personalisatie, promoties en content items te laten zien èn een opzet van de backlog te maken, hebben we een aantal workshops gehouden. Op basis van de in de workshops verzamelde informatie heeft de Bruna Product Owner een start gemaakt met het maken van Epics en User Stories, welke door het Scrum team worden opgepakt. 

Het resultaat

Het development team bestond uit drie back-end en twee front-end developers van Shared Stories Group, aangevuld met een rb2 technical lead en twee rb2 Sitecore developer. Zij werkten samen vanuit het SSG-kantoor in Amsterdam. Vanuit ons kantoor in Wuhan werkten er 3 Sitecore developers en een QA’er mee. Zij waren onderdeel van hetzelfde development team. Parallel aan het development team, werkte een designer van Aviva aan het UX en visual design. 

In deze samenstelling hebben we in tweewekelijkse sprints aan het project gewerkt en konden we na 11 sprints de nieuwe website ‘live’ zetten. Hierna was de backlog natuurlijk nog niet leeg en is er met een kleiner team nog een aantal sprints doorgewerkt, om ook de functionaliteiten met minder prioriteit te implementeren. 

Het resultaat is één platform, die door combinatie van content en e-commerce, zorgt voor omnichannel winkelervaringen, waarbij de juiste klant wordt verrast met het juiste aanbod, relevante aanbiedingen en inzicht heeft in zijn koophistorie, inclusief te downloaden e-books. 

Onze aanpak

rb2 is vanaf de eerste plannen tot aan de lancering van de nieuwe website betrokken geweest en heeft hiervoor bij de start een aantal workshops georganiseerd en developers uit Nederland en China ingezet en een deel van de Scrum Master rol op zich genomen. Door vanaf de eerste sprint samen te werken met de developers van Shared Stories Group was de overdracht en doorontwikkeling geborgd.

Wil je meer weten over deze case?

Vanzelfsprekend wordt er met een passend, uitgebreid team gewerkt aan dit project, maar wanneer je meer details wilt weten, moet je echt zijn bij:

Roelof Blom
IT Director
+31 (0)299 200800

photo
Of check hieronder andere cases of blogs waar hij een prominente rol in heeft gehad: