Pien Faijdherbe, Marketing Manager

3 maart 2020

avatar

Technisch development bureau rb2 opent een volgende offshore locatie

strategische keuze voor Portugal

banner

rb2 legt fundament voor ambitieuze groeiplannen met volgende offshore ontwikkelkantoor dichter bij huis 

Technisch development bureau rb2 opent een volgende offshore locatie. De eerste offshore locatie werd 14 jaar geleden in Xiamen, China gevestigd. De ontwikkelaar van webapplicaties uit Noord-Holland legt met het ontwikkelkantoor in Portugal de basis voor de ambitieuze groeiplannen voor de komende jaren. Met deze uitbreiding wil rb2 aan de toenemende vraag naar flexibele, schaalbare en effectieve technische toepassingen voldoen.

Strategische keuze voor Portugal

Na het succesvol opbouwen van een development-kantoor in China, viel de strategische keus voor de nieuwe locatie op Portugal. rb2 was op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden om de groeiambities te ondersteunen. Met het realiseren van een ontwikkelkantoor in Portugal hebben rb2-klanten nu verschillende opties waar ze uit kunnen kiezen qua tijdzones, cultuur en technische specialismen.

CEO Dennis van Marle legt uit: “De afstand tussen Nederland en Portugal is kort, de cultuurverschillen zijn beperkt en er is maar een uurtje tijdverschil. rb2 koos er bij de start van het nieuwe kantoor in Portugal voor om samen te werken met een lokale partner. Dit is sneller en minder risicovol. En het is prettig om gebruik te kunnen maken van de kennis, ervaring en faciliteiten die er al zijn. Daarbij is rb2 vanuit het hoofdkantoor in Purmerend in de lead van de werving en het aansturen van het offshore ontwikkelteam in Portugal.”

Technisch personeel niet naar Nederland halen

Toen rb2 in 2005 begon was er al een tekort aan technisch geschoolde mensen. De vraag naar ontwikkelaars is– door digitalisering en digitale transformatie – inmiddels geëxplodeerd. “Alleen grote bedrijven lukt het nog om complete ontwikkelteams naar Nederland te halen. We werken al 14 jaar met eigen offshore ontwikkelteams. Technisch personeel hoeft niet te verhuizen en werkt dus vanuit het land waar ze wonen, aangestuurd door ons team van technische consultants, lead developers en delivery managers die in Purmerend zitten. Voor klanten betekent dit dat ze zich bij ons geen zorgen hoeven te maken dat hun technische projecten vertraging oplopen door een tekort aan ontwikkelcapaciteit,” vertelt van Marle.

image

rb2 opent een volgende offshore locatie

rb2 legt fundament voor ambitieuze groeiplannen met tweede offshore ontwikkel kantoor dichter bij huis.