Pien Faijdherbe, Marketing

1 september 2018

avatar

rb2 breidt management uit

met Roelof Blom als nieuwe IT-Director

banner

rb2 breidt management uit met Roelof Blom als nieuwe IT-director

Purmerend, 30 augustus 2018 - Roelof Blom is per 1 september aangesteld als IT- director bij rb2, de innovatieve ontwikkelaar van digitale platformen en applicaties. In zijn nieuwe rol is Blom verantwoordelijk voor het stimuleren van innovatie en het uitbouwen van rb2’s technologische team in Nederland, dat vanuit Purmerend het snelgroeiende aantal klanten moet gaan bedienen.

Blom opereert al jaren op het snijvlak van technologie, marketing en data-analyse. Voor zijn nieuwe aanstelling bij het technische internetbureau uit Purmerend bekleedde hij leidinggevende technologische functies bij digital solutions specialist IceMobile en marketing technologie consultant Gradient. In zijn laatste functie als CTO bij Gradient werkte Blom ook al nauw samen met rb2, om gezamenlijk de marketingsoftware die Gradient aanbiedt te ontwikkelen.

Zakelijke behoeftes klanten 

“In mijn nieuwe functie ben ik nog nadrukkelijker met technologie bezig”, motiveert Blom zijn overstap. “Het ontwikkelen van innovatieve technologie is onderdeel van het DNA van dit bedrijf. Na de eerdere goede samenwerking, vind ik het erg prettig daar nu echt onderdeel van te zijn. Verder vind ik het een erg interessante uitdaging om de zakelijke behoeftes van klanten te doorgronden, en te onderzoeken welke innovatieve én bewezen oplossingen daar het best op aansluiten.”

Primaire klantprocessen

Managing partner Dennis van Marle van rb2 is erg blij met de komst van Blom. “Hij heeft de kwaliteiten om rb2 een volgende stap te laten zetten”, aldus Van Marle. “Momenteel werkt het grootste deel van onze developers, architecten en andere technologische specialisten nog vanuit China. Door het Nederlandse development team uit te bouwen, kunnen we nog meer op de primaire processen van onze klanten gaan zitten, en ze zo nog beter op strategisch niveau bedienen.”

Strategisch groeiproces

Blom is volgens Van Marle bij uitstek de man die dit strategische groeiproces verder kan aanjagen en begeleiden. “Ons technologische speelveld ontwikkelt zich steeds sneller”, motiveert hij. “Roelof is in staat scherpe keuzes te maken tussen kansrijke en minder relevante technologie. En in het verlengde daarvan de keuzes voor de meeste geschikte talenten waarmee wij de dienstverlening naar onze klanten naar een nog hoger niveau kunnen gaan brengen. rb2 plukt daar nu al de vruchten van.”

Wil je meer lezen over onze verhalen en ervaringen?

Regelmatig vullen we deze site met nieuwe blogs en afgeronde cases en leuke nieuws items.