Pien Faijdherbe, Marketing

9 augustus 2019

avatar

Ontmoet ons Tech team

Technische slagkracht vanuit Nederland

banner

Ontmoet ons technologische team

Het projectmanagement binnen rb2 vindt plaats in Purmerend en de technische uitvoering in Xiamen en Wuhan. Echter hebben wij ook in Purmerend een aantal slimme techneuten werken die wij graag aan je voorstellen, namelijk onze IT Director Roelof Blom, Tech Leads Zhangpeng Chen en GK Zhang en frontend developer Julie Rumiantseva.

Roelof Blom werkt nog maar kort bij rb2, maar opereert al jaren op het snijvlak van technologie, marketing en data. In zijn functie als IT Director is hij verantwoordelijk voor het stimuleren van innovatie en het uitbreiden van rb2’s technologische team in Nederland. “Mijn functie als IT Director binnen rb2 is veelzijdig. Zo richt ik mij op het maken van ingewikkelde keuzes tussen veelbelovende nieuwe technologieën en minder relevante voor rb2. Daarnaast kijk ik ook continu hoe wij onze high performance teams kunnen faciliteren en uitbreiden, op zowel onze Nederlandse als buitenlandse locaties, om de juiste mix van skills en expertise te waarborgen.”

Zhangpeng Chen werkt al jaren bij rb2 als Tech Lead, eerst op ons kantoor in Xiamen (China) en sinds ruim vijf jaar op ons kantoor in Purmerend. Hij heeft de technische leiding gehad over mooie projecten als Cheaptickets, Blackhawk Network, Bookchoice en Bruna. En momenteel is hij in charge bij ons project voor Meetingselect. “Meetingselect biedt een online boekingstool voor het boeken van vergaderruimtes. Momenteel zijn wij bezig met het toevoegen van een nieuwe tool aan dit platform die het boeken van vergaderruimtes nog eenvoudiger en sneller maakt.”

GK Zhang werkt sinds 2011 voor rb2 en sinds een paar jaar definitief op het kantoor in Nederland. Hij is ooit bij ons begonnen als backend developer en heeft zich daarna verdiept in de wereld van mobile development. “Op dit moment focus ik mij vooral op frontend development en duik ik ook in de wereld van machine learning en UI-design. Als Tech Lead ben ik verantwoordelijk voor coaching, het aanbieden van algemene designbegeleiding en werk ik aan de basis en vroege stadia van de ontwikkeling van platforms. Dit heb ik onder andere gedaan voor GoBear, 40Beats en onze eigen rb2 website.”

Julie Rumiantseva heeft jaren gewerkt in de marketing, maar in 2016 besloot zij het roer compleet om te gooien en ging zij aan de slag als frontend developer. In haar rol als frontend developer binnen rb2 werkt zij aan verschillende projecten. “Ik vind het leuk om platforms te realiseren en kan uren, dagen of zelfs weken besteden aan het leren van nieuwe functies en features. Bij rb2 werk ik aan toffe projecten voor onder andere Meetingselect en onze eigen website.”

Meer weten over ons Nederlandse tech team of wil je (blog)artikelen lezen die hierdoor zijn geproduceerd? Kijk dan op hun persoonlijke pagina’s.  

Dit team versterken als Tech Lead – Full Stack Engineer?

Wij zijn nog op zoek naar iemand die ons technologische team in Nederland versterkt als Tech Lead – Full Stack Engineer. Interesse? Bekijk dan hier de vacature.

Wil je meer lezen over onze verhalen en ervaringen?

Regelmatig vullen we deze site met nieuwe blogs en afgeronde cases en leuke nieuws items.