Pien Faijdherbe, Marketing Manager

5 maart 2020

avatar

Ontmoet ons nieuwe Tech team

Technische slagkracht vanuit Nederland

banner

Ontmoet ons Tech Lead team

Het projectmanagement binnen rb2 vindt plaats in Purmerend en de technische uitvoering in Xiamen en Portugal. Echter hebben wij ook in Purmerend een aantal slimme techneuten werken die wij graag aan je voorstellen, 4 Tech Leads , Zhangpeng Chen, GK Zhang, Carlo Kok en Marthin Steyn.

Zhangpeng Chen werkt al jaren bij rb2 als Tech Lead, eerst op ons kantoor in Xiamen (China) en nu al jaren op ons kantoor in Purmerend. Hij heeft de technische leiding gehad over mooie projecten als Cheaptickets, Blackhawk Network, Bookchoice en Bruna. En momenteel is hij in charge bij ons project voor Meetingselect. “Meetingselect biedt een online boekingstool voor het boeken van vergaderruimtes. Momenteel zijn wij bezig met het toevoegen van een nieuwe tool aan dit platform die het boeken van vergaderruimtes nog eenvoudiger en sneller maakt.”

GK Zhang werkt sinds 2011 voor rb2 en sinds een paar jaar definitief op het kantoor in Nederland. Hij is ooit bij ons begonnen als backend developer en heeft zich daarna verdiept in de wereld van mobile development. “Op dit moment focus ik mij vooral op frontend development en duik ik ook in de wereld van machine learning en UI-design. Als Tech Lead ben ik verantwoordelijk voor coaching, het aanbieden van algemene designbegeleiding en werk ik aan de basis en vroege stadia van de ontwikkeling van platforms. Dit heb ik onder andere gedaan voor GoBear, 40Beats, EKI en onze eigen rb2 website.”

Carlo Kok is sinds 1 februari 2020 het Tech team bij rb2 komen versterken. “De afgelopen jaren heb ik aan een compiler gewerkt voor meerdere talen als C#, Pascal en targets als .NET, Java, WebAssembly, iOS en Android. Daarnaast heb ik een ERP/CRM systeem opgezet voor een tegelzetbedrijf, waaronder project en klant beheer, facturatie, offertes, voorraad en bestellingen naar voren moesten komen. Sinds februari 2020 werk ik bij rb2 als tech lead. rb2 was voor mij gelijk een interessant bedrijf, leuke collega's, een bar in het kantoor, en projecten die uitdagend en interessant zijn, met gebruik van de nieuwste technieken die een goede mogelijkheid tot ontwikkeling bieden.”

Marthin Steyn is net als Carlo begin 2020 het rb2 team komen versterken. Hij komt uit Zuid-Afrika en werkt al 18 jaar in de software-ontwikkelindustrie en vervulde verschillende functies, variërend van teamleider tot architect tot ontwikkelaar. Zijn interesses liggen voornamelijk bij softwareontwikkeling  en is al begonnen toen hij een kleine jongen was waar hij aanvankelijk codeerde in Pascal. In de loop der jaren heeft hij de gelegenheid gehad om te werken met vele ontwikkeltalen en technologische frameworks in een breed spectrum van industrieën, variërend van productie tot entertainment. Hij is altijd geïnteresseerd in het verkennen van nieuwe technologische omgevingen en houdt ervan verschillende systemen te integreren om real-world oplossingen te bouwen.

Meer weten over ons Nederlandse tech team of wil je (blog)artikelen lezen die hierdoor zijn geproduceerd? Kijk dan op hun persoonlijke pagina’s.  

Wil je meer lezen over onze verhalen en ervaringen?

Regelmatig vullen we deze site met nieuwe blogs en afgeronde cases en leuke nieuws items.