Jeroen van Mierle, Commercial Director

14 Februari 2023

avatar

Geef een beproefde kickstart aan

je nieuwe composable commerce platform met CoreConnect

banner

Geef een beproefde kickstart aan je nieuwe composable commerce platform met CoreConnect

Met CoreConnect kunnen bedrijven hun klanten een naadloze customer experience bieden op hun headless e-commerce, loyalty of subscription platform. Het brengt direct proven technology componenten samen, wat bedrijven een kickstart geeft in het live brengen van  een toekomstbestendig en schaalbaar platform.

Headless platforms en composable architecture zijn hot. Deze technologieën bieden overtuigende voordelen, maar kennen ook een aantal nadelen ten opzichte van traditionele oplossingen. Het selecteren van de juiste combinatie van alle benodigde best-of-breed oplossingen kan veel tijd in beslag nemen. Naadloze integratie van deze componenten tot één geheel is een absolute vereiste om een unieke customer experience te bieden. 

Ook willen bedrijven mogelijkheden om een eigen draai te geven aan hun platform en maatwerk toevoegen om zo onderscheidend vermogen te creëren. Dit loopt vaak uit op een duur en tijdrovend traject, waar bedrijven onnodig veel tijd en geld in steken. Dit vertraagt de time to market van nieuwe online platforms aanzienlijk, waardoor het laten renderen van de investering en het leren van daadwerkelijk gebruik door klanten langer op zich laat wachten. 

Werkend platform live in weken in plaats van maanden

CoreConnect van rb2 is ontworpen om bedrijven in staat te stellen snel een werkend platform live te kunnen zetten. “Klanten willen in een zo vroeg mogelijk stadium zien hoe hun nieuwe platform eruit gaat zien en functioneert. CoreConnect dient als een soort verkeersplein van je headless platform, waarop alle componenten samenkomen tot één customer experience. CoreConnect omvat de front-end, de API’s, de back-end en de cloud infrastructuur om alle componenten direct als één werkend geheel beschikbaar te maken, stabiel te laten draaien en te laten schalen waar nodig. Wij werken eraan om voor klanten hun nieuwe e-commerce platform, dat bestaat uit CoreConnect en een combinatie van voorgeselecteerde SaaS-oplossingen, binnen een uur geautomatiseerd beschikbaar te maken”, licht Ties Luijendijk, business consultant bij rb2, toe.

Het voordeel van de filosofie van rb2 is dat het de aanlooptijd voor bedrijven verkort om aan de slag te gaan met een nieuw platform dat zich aanpast aan hun groei. rb2 richt zich met CoreConnect op bedrijven die snel stappen vooruit willen zetten: snel naar de markt met een bewezen composable commerce platform en die technologie doorontwikkelen op basis van (data over) daadwerkelijk gebruik.

Robuust, schaalbaar en beheersbaar

“Wij werken uitsluitend met gerenommeerde partijen samen, waaronder de makers van commerce platforms als BigCommerce en Commercetools, CMS’en als Contentful en Prismic, en bijvoorbeeld Akeneo als PIM en Manticore Search als search engine. Dus reken er maar op dat de technologie doet wat het belooft! Het is robuust, schaalbaar en beheersbaar. En als in de praktijk toch blijkt dat het voor jou niet de meest ideale oplossing is, dan gaan we samen op zoek naar een geschikt alternatief, liefst terwijl je al ‘in business’ bent met je nieuwe platform. In een later stadium componenten toevoegen die niet in ons portfolio zitten, is ook geen enkel probleem”, vervolgt Luijendijk.

Snel meters maken

Met CoreConnect kunnen bedrijven sneller meters maken met de ontwikkeling van hun nieuwe platform en leren van feedback van gebruikers. Op basis van die gebruikerservaringen kunnen organisaties vervolgens aanpassingen doen aan de live oplossing. “Onze aanpak levert tijdwinst op en verlaagt het risico op teleurstellingen. Bovendien bespaar je kosten, omdat je de uitgebreide selectieprocessen achterwege kunt laten en meteen aan de slag kunt met een werkende end-to-end tech stack. We zijn dan ook voorstander van het in gebruik nemen van je nieuwe platform vóórdat het oude platform helemaal kan worden vervangen. Door gebruik te maken van slimme technologische oplossingen vermijden we risicovolle en late ‘big bang’ releases”, besluit Luijendijk.

Meer weten? Bekijk onze one pager over CoreConnect.