1

Krachtige development teams in China offshore laten werken als onshore

banner
icon

Het Chinese development team héél dichtbij halen

We horen het vaak: de aanhoudende claim van een deel van de Agile community die blijft beweren dat een offshore development team nooit echt goed kan functioneren. Er zou altijd een transparantie en efficiëntie verlies zijn. We begrijpen deze claim uiteraard wel; het developmentteam in-house is en blijft de beste optie. Desondanks kan een offshore development team heel effectief en transparant functioneren. Er zijn zeker extra uitdagingen die overwonnen moeten worden, maar daar hebben wij met jaren aan ervaring uitstekende oplossingen voor.

Wil je concreet weten hoe wij deze uitdagingen aanpakken? Download dan hier onze whitepaper "Uitdagingen van offshore development doelgericht aangaan" en ontvang tips en voorbeelden.

Offshore laten aanvoelen als onshore

De belangrijkste punten op een rij:

  • Een Tech Lead en een Delivery Manager elke dag over de vloer. Deze ervaren mensen werken nauw met je samen en integreren in jouw team en met jouw Product Owner. Daarbij hebben zij jarenlange ervaring met hún development team in China dat ze van haver tot gort kennen.
  • Een dedicated team om de samenwerking te blijven perfectioneren (itereren). En zeker geen gewissel binnen het team omdat er een nieuwe klant binnenkomt. Gewoon een team dat elke sprint meer kennis heeft van de Product Owner, jouw domein en de samenwerking.
  • Een Scrum coach die op managementniveau connect. De Scrum coach kijkt vanuit vogelperspectief naar een project. Het is iemand die meekijkt, coacht en een extra feedbackloop opent.
  • Een IT-director die op architectuurniveau connect. Net zoals de Scrum coach, bekijkt de IT-director een project én team vanuit vogelperspectief. Het is iemand die het project tech-governt, waarmee het team op technisch vlak op een hoger niveau kan sparren en die een feedbackloop opent.

Meer weten over hoe wij offshore Agile werken?

Wij vertellen je hier meer over in onze blogartikelen.