Krachtige developmentteams in China offshore laten werken als onshore

banner
icon

Een Scrum Master en Tech Lead hier, die het developmentteam in China héél dichtbij halen

We kennen het heel goed: de oneindige klaagzang van een deel van de Agile community die blijft beweren dat een offshore team nooit “Agile” kan zijn. Onzin, zeggen wij. En los daarvan: het overgrote deel van softwareontwikkeling in de wereld wordt offshore uitgevoerd. Ja, er zijn zeker extra uitdagingen die overwonnen moeten worden, maar daar hebben wij uitstekende oplossingen voor.

Een mix van profielen in een developmentteam

De basis van ieder developmentteam bestaat uit gemotiveerde, kwalitatief hoogstaande professionals die als ambitie hebben zélf beter te worden én tegelijkertijd het beste te leveren voor het project. De IT-teams bestaan uit een mix aan profielen die samen in staat zijn om een iteratie/ increment van een product op te leveren. In onze situatie betekent het dat een developmentteam bestaat uit een mix van .NET developers, frontend developers, automation-test developers, en andere development skill sets (database experts, architecten, et cetera).

Bij rb2 bestaan teams uit minimaal 3 en maximaal 9 professionals en deze worden geleid door een Team Lead. Het komt geregeld voor dat teams toch groter worden. In dit geval schakelen we over naar een scaled variant, waarin de groep wordt opgesplitst in 2 teams, met 2 Team Leads. De Team Lead zal in dit geval 3 geschikte professionals aanwijzen om een nieuw team te vormen. Het bestaande team geeft zo de normen en waarden, cultuur, skills en ervaring door aan het nieuwe team.

Onshoring mechanisme

Het developmentteam in China wordt altijd ondersteund door een Scrum Master en Tech Lead in Nederland. Zo slaan we de brug tussen Nederland en China. Het zijn de (Scrum)experts hier in Nederland, en vaak op kantoor bij de klant, die met al hun ervaring in staat zijn om het team héél dichtbij te brengen.

Daarnaast vinden wij open communicatie, waarbij je als PO (opdrachtgever) direct met developers schakelt heel normaal. En de tooling die we inzetten zorgt voor korte lijnen. Zo is er altijd 100% transparantie en inzicht in wat het team doet, begeleid door een Scrum Master die zijn team van binnen en buiten kent.

Zo voelt een offshore team al snel als een onshore team aan.

Meer weten over hoe wij offshore Agile werken?

Wij vertellen je hier meer over in onze blogartikelen.