Een mix van profielen in een team verspreid over Nederland en China

banner
icon

De samenstelling van onze teams

De basis van ieder development team bestaat uit gemotiveerde, kwalitatief hoogstaande professionals die als ambitie hebben zélf beter te worden én tegelijkertijd het beste te leveren voor het project. Onze development teams bestaan uit een mix aan profielen die samen in staat zijn om een iteratie/ increment van een product op te leveren. In onze situatie betekent het dat een development team bestaat uit een mix van .NET developers, frontend developers, automation test developers en andere development skill-sets, waaronder database experts en architecten.

Bij rb2 bestaan teams uit minimaal drie en maximaal negen professionals en deze worden geleid door een Tech Lead. Het komt geregeld voor dat teams toch groter worden. In dit geval schakelen we over naar een scaled variant, waarin de groep wordt opgesplitst in twee teams, met twee Tech Leads. De Tech Lead zal in dit geval drie geschikte professionals aanwijzen om een nieuw team te vormen. Het bestaande team geeft zo de normen en waarden, cultuur, skills en ervaring door aan het nieuwe team.

De brug tussen teams in Nederland en China

Bij rb2 wordt aan een project altijd grensoverschrijdend samengewerkt; een team bestaat zowel uit onshore als offshore professionals. Het developmentteam in China wordt altijd ondersteund door een Scrum Master en Tech Lead in Nederland. Zo slaan we de brug tussen Nederland en China. Het zijn de (Scrum)experts hier in Nederland, en vaak op kantoor bij de klant, die met al hun ervaring in staat zijn om het team héél dichtbij te brengen. Dit doen zij door online meetings, maar ook door regelmatig hun collega's in China te bezoeken. Hier spreken zij samen met het developmentteam lopende en nieuwe projecten door; op techniek, maar vooral ook op Agile processen.

Tijdens retrospectives blikken zij terug op het functioneren van het Scrumteam en worden potentiële verbeterpunten besproken. Met het lokale management overleggen zij nieuwe initiatieven, zaken die soepeler kunnen verlopen en worden leuke kansen die er liggen besproken. Zoals nieuwe potentiële opdrachtgevers, maar ook ontwikkelingen binnen bestaande projecten. Op deze manier wordt de samenwerking en het teamgevoel continu versterkt.

Meer weten over dit onderwerp?

Lees wat onze experts erover bloggen

image

Blog

De Kanbancyclus van Meetingselect

Om de Agile werkwijze te hanteren, maakt rb2 afwisselend gebruik van....

▸ Lees deze blog
image

Blog

De Agile werkwijzen: Scrum vs. Kanban

Je wilt als bedrijf de Agile werkwijze toepassen, maar twijfelt tussen Scrum en Kanban. 

▸ Lees deze blog