Local guidance, global development 24/7 werken wij aan projecten

image
image
image
image

Xiamen, de thuisbasis van de meeste ontwikkelaars

Het kantoor in China is het grootste van de 3 en ligt in Xiamen. Xiamen is na Fuzhou en met ruim 4 miljoen inwoners, de grootste stad van de provincie Fujian en gelegen op een eiland voor de zuidoostkust van China. Sinds de opening in 2005, is het kantoor een jaar geleden voor de derde keer verhuisd. Van een oude villa in het centrum, naar het softwarepark op het eiland, naar softwarepark phase 3 op het vaste land. Hier wordt sinds 2014 een gebied van bijna 12 vierkante kilometer ontwikkeld tot woon-/werkgebied voor meer dan 200.000 mensen. In een hoog tempo worden hier kantoren, appartementen, winkelcentra, hotels en metrolijnen aangelegd.

Dit hypermoderne kantoor is de plek waar de ontwikkeling van alle businessapplicaties plaatsvindt. Iedere dag hebben de ontwikkelaars contact met de projectmanagers in Holland voor de technische uitvoering. Via instant messenger en Skype worden de dagelijkse stand-ups gehouden en langer durende refinement sessies afgewerkt. Op sommige momenten houden er wel 8 teams tegelijk hun stand-up en is het erg hectisch op de verschillende locaties.

Regelmatig worden er, met een rechtstreekse KLM-vlucht, 6 tijdzones doorkruist om elkaar face-to-face te ontmoeten. Ook dan wordt er flink op los gescrumd en hard gewerkt, maar ook veel lol gemaakt: tijdens de lunch een potje tafelvoetballen, zit dan ook in het vaste ritueel. En altijd zijn er wel een paar collega's die 's avonds aanhaken voor een etentje in een lokaal restaurant, een potje pool (biljard) of een afzakkertje in een karaokebar.

rb2 ChinaXiamen

Room 1401-1402, No.339
Chengyi Street Software Park III
Xiamen, Jimei district 361000
PR of China

中国 福建省 厦门市 集美区
软件园三期 诚毅大街
339号1401-1402单元

image

Een bezoek aan onze Chinese collega’s

Naast ons dagelijkse digitale contact bezoeken wij regelmatig over en weer de kantoren in China en Nederland. Maak kennis met rb2 in Xiamen, China.