Een moment voor jezelf

Heerlijk ontspannen na een drukke dag

Bookchoice biedt abonnementen aan waarmee leden elke maand een selectie van boeken kunnen downloaden als e-book of audiobook voor elk apparaat. In navolging van het succes in de Nederlandse markt is Bookchoice uitgebreid naar Spaans- en Engels sprekende markten. rb2 is vanaf dag 1 de technische partner van Bookchoice; toen nog bekend als Elly’s Choice.

banner
logo

De mooiste verhalen

Onbeperkt lezen voor een klein bedrag

Tools & technieken

icon
Technologie
Frontend
Vue.js, NodeJS
Backend
.NET Core, MS-SQL, MongoDB
Progamming Languages
C#, JavaScript
icon
Services
CI / CD
VisualStudio Team services
Servers & Hosting
Microsoft Azure
icon
Tools & methodiek
Quality Assurance
Nightwatch
Tools
Atlassian Suite
Methodology
Scrum framework

Onze uitdaging

Hoe zorg je ervoor dat leden het gebruik van hun abonnement als logisch en makkelijk ervaren?

Het abonnementsmodel van Bookchoice vraagt om geavanceerd beheer van gebruikers; klanten kunnen hun abonnement starten, upgraden of beëindigen. Daarnaast zijn er verschillende abonnementen zoals gratis proefperiodes en automatisch verlengbare abonnementen.

Elke maand wordt er een gigantische hoeveelheid data verzonden naar apparaten van de leden (e-books en audioboeken). Het verkeer op de website kan heel hoog zijn, zeker tijdens campagnes. Dat betekent dat het platform stabiel en betrouwbaar moet blijven; ook als het zwaar belast wordt.

Het resultaat

Het internationale platform van Bookchoice bedient wereldwijd veel betalende leden en gebruikers met een proefabonnement.

Bookchoice is beschikbaar in het Nederlands, Spaans en Engels. Het platform is schaalbaar zodat uitrol naar nieuwe taalgebieden bijna moeiteloos gedaan kan worden.

Bookchoice bedient honderdduizenden leden wereldwijd die allemaal in staat zijn maandelijks hun e-books en audioboeken te downloaden. Het platform is geschikt om campagnes af te handelen die veel verkeer genereren. Campagnes die Bookchoice zelf of met één van hun vele partners uitvoert.

Onze aanpak

Bookchoice werkt samen met rb2 aan de groei van start-up tot grote internationale speler in digitale media. Door een innovatieve en schaalbare technology stack is het platform van Bookchoice klaar voor zijn adembenemende ambities. Want ondanks dat het platform veel technische best practices gebruikt is het een uniek, complex systeem, op maat gemaakt op de behoeften van Bookchoice. We werken daarvoor hecht met elkaar samen volgens het scrum framework waarmee we snel waardevolle features kunnen opleveren en aanpassen wanneer dat nodig is.

Wil je meer weten over deze case?

Vanzelfsprekend wordt er met een passend, uitgebreid team gewerkt aan dit project, maar wanneer je meer details wilt weten, moet je echt zijn bij:

photo
Marco van den Bergh

Delivery Manager

Mooie klanten bedienen is 1

Maar ‘samen’ is ook rb2

Activiteiten

Van samen lunchen en een verjaardag vieren tot de jaarlijkse traditie van ons wintersportuitje. Het lijkt vanzelfsprekend, maar wij hebben er onze cultuur van gemaakt. We doen veel samen en hebben dan ook veel lol.

picture