"Voor veel bedrijven is de ontwikkeling van hun B2B e-commerceplatform in fases op te delen. Mogelijk herken je je in één of meerdere van de volgende stappen."

Ties Luijendijk, Business consultant

avatar

B2B e-commerceplatform kiezen doe je zo

3 zaken die je op weg helpen

banner

Nieuw!
- Een B2B e-commerce platform kiezen: 3 zaken die je op weg helpen -
Download whitepaper
Nieuw! - Een B2B e-commerce platform kiezen:
3 zaken die je op weg helpen - Download whitepaper

B2B e-commerce platform kiezen doe je zo

B2C e-commerce platformen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het digitale straatbeeld. En de strijd tussen de Bol.coms en de Amazons van deze wereld vindt niet alleen plaats aan de voorkant (de consument) maar ook zeker aan de achterkant (platformkeuze).

De ontwikkeling van B2B e-commerce proposities loopt achter op die van B2C platformen. Maar wat zeker is, is dat er nu een flinke inhaalslag wordt gemaakt. Dit betekent dat bedrijven, die hun e-commerce strategie willen vormgeven of versterken, geconfronteerd worden met een flink aantal uiteenlopende oplossingen, aanbieders en implementatiepartijen.

In deze blog leggen we uit wat de verschillende ontwikkelingsfases zijn van e-commerce platformen. Verder helpen we je bij het maken van de juiste keuzes als het gaat om platformen en implementatiepartners. En we leggen uit welke zaken ervoor kunnen zorgen dat jouw e-commerce platform de beoogde bedrijfsdoelen ondersteunt, nu en in de toekomst.

Van één digitaal verkoopkanaal naar internationale groei

Voor veel bedrijven is de ontwikkeling van hun B2B e-commerce platform in fases op te delen. Mogelijk herken je je in één of meerdere van de volgende stappen:

  1. Van start gaan met één digitaal verkoopkanaal. Vaak met een webshop die primair geschikt is voor gebruik als desktopapplicatie.
  2. Het e-commerce platform uitbreiden door het geschikt te maken voor verschillende use cases, waaronder bestellingen via mobiel of tablet en het toevoegen van nieuwe of use case-specifieke functionaliteiten.
  3. In deze fase wordt het e-commerce platform uitgerold voor internationale groei.

Wil je meer lezen over de 3 adviezen en de technische tips die we meegeven om de juiste keuze te maken voor jouw B2B e-commerce platform? Download dan onze whitepaper ‘Een B2B e-commerce platform kiezen, 3 zaken die je op weg helpen.’

Download whitepaper

Een B2B e-commerce platform kiezen

3 zaken die je op weg helpen

Wil je meer weten over Ties?

Wil je na het lezen van deze blog of whitepaper aan de slag met het e-commerceplatform binnen jouw organisatie? Of heb je vragen over de besproken onderwerpen? Neem dan contact op:

Ties Luijendijk
Business consultant
+31 (0)299 200 800

photo

Of check hieronder andere e-commerce cases of blogs waar hij een prominente rol in heeft gehad: