De naam 'GoBear' is ontstaan door de uitspraak 'Go bare or go home'. Een grappige manier om te zeggen dat GoBear disruptief de financiële sector benadert door consumenten financiële producten en verzekeringen te laten vergelijken met elkaar door een druk op de knop.


Sinds 2015 is GoBear gegroeid naar zes landen in Azië met het hoofdkantoor in Singapore. GoBear blijft zich in 2018 uitbreiden over Azië.Ivonne Bojoh, CXO & Co-Founder GoBearOnze uitdaging


Hoe zorg je dat consumenten honderden financiële producten en verzekeringen eenvoudig, snel en betrouwbaar kunnen vergelijken? Waarbij het platform complexe berekeningen moet maken en de data 100% accuraat is. Hoe zorg je dat die de enorme hoeveelheden data snel en soepel worden getoond? Hoe zorg je dat meerdere Scrum teams aan een Product Backlog werken en dat de functionaliteiten en verbeteringen schaalbaar en direct voor meerdere landen beschikbaar zijn?Het resultaat


GoBear heeft meer dan 15 miljoen gebruikers van advies voorzien en verwerkt daarvoor twee miljoen maandelijkse bezoekers op de website. Zij vergeleken meer dan 2700 prijzen en producten in zes financiële categorieën (reis-, auto- en zorgverzekeringen, creditcards en persoonlijke en hypothecaire leningen).


  • In 2016 stond GoBear bovenaan de ThinkwithGoogle lijst van vergelijkingssites in APAC.
  • In 2017 ontving GoBear Thailand de prestigieuze 'Best Startup Award' van NTCC.Naar de website van GoBearOnze aanpak


Voor GoBear verzorgt rb2 de volledige development en technische ondersteuning in elke fase van het ontwikkelproces.


  • In de exploratiefase faciliteerden we cross-functionele Scrum teams die naadloos samenwerkten met GoBear voor consultancy en ontwikkeling inclusief productdesign, development en constante productverbetering.
  • In de huidige expansiefase zorgen we dat de architectuur en tech-stack up-to-date blijft zodat het ontwikkelproces extreem schaalbaar blijft en de productiviteit van de Scrum teams blijft toenemen waardoor GoBear een sterke presence kan opbouwen in Azië.


Wil je meer weten over deze case? 

Stel je vragen aan:Richard Birksteiner

Technical Director


+31(0)0299 200800

Tools & technieken


Technologie


FRONTEND

Vue.js, Bootstrap, Node.js, Webpack


BACKEND

ASP.NET, Elasticsearch, Redis


PROGRAMMING LANGUAGE

C#, JavaScriptServices


CI / CD

Atlassian Bamboo


SERVERS & HOSTING

Microsoft Azure, IIS/Nginx, CDN


Tools & methodiek


QUALITY ASSURANCE 

Selenium, SonarQube


TOOLS

Atlassian Suite, Browser Stack


METHODIEK

Scaled scrum